AKRA Malaysia

Akademi Kontraktor Bina Rumah & Pemaju Rumah Kecilan

Pocket Rocket Construction Online

“ Industri Pembinaan Untuk Sektor Perumahan Swasta di Malaysia berjumlah
RM33-37 BILLION
Setahun dari 2017-2019"

Sumber dari
"Value of Construction Work Done on Private Residential Buildings in Malaysia, Statista.com"

Pergh besar gila industri bina rumah ni.”

Siapa yang banyak rebut peluang dan dapat manfaat besar industri ini? Bangla ? Indon? Kontraktor cina ? Bagaimana dengan kontraktor dalam kalangan Bumiputera ? Industri berbillion ringgit setahun, tapi hanya mampu tengok je.

POCKET ROCKET CONSTRUCTION

Satu-satunya platform pembelajaran online tentang “ Bagaimana nak jadi kontraktor bina rumah di Malaysia “

Sesuai untuk Yang tiada asas Pembinaan
Di jamin boleh mula bisnes bila dah habis kursus online
Tak perlu pakai agent yang mahal dah untuk dapat Lesen CIDB
Kontraktor sedia ada? Tambah ilmu pengurusan syarikat anda
Tak perlu modal besar sampai puluh ribu, kami dedahkan rahsia

DIPERCAYAI, DIYAKINI, TANPA PERLU ASAS ILMU PEMBINAAN

“Pocket Rocket Construction ni sangat bagus pengisiannya bagi orang yang tiada asas ilmu pembinaan. Ia lebih kepada pengurusan projek dengan lebih teratur dan memberi formula untuk mengenali mereka yang bekerja dengan kita sehingga rumah siap. Saya datang kursus ini, hanya nak bina rumah sendiri sahaja, tapi En Wan cerita seolah olah saya pun boleh jadi kontraktor bina rumah”
Datuk Jaiz
Pengusaha Kilang Cetak Buku hadir kursus Pocket Rocket Siri 6, July 2019

Adakah anda dah lama duk cari kursus macamni, tapi ?

Masih blurr walaupun dah pergi kursus pembinaan anjuran agensi kerajaan kerana terlalu formal dan pengajar baca slide

 Masih tak jumpa kontraktor yang ikhlas dan betul betul ingin kongsi cara nak mula jadi kontraktor dari kosong.

 Masih mempunyai mentality nak jadi kontraktor kena ada modal besar dan susah nak dapat lesen

 

7 sebab kenapa anda kena jadi kontraktor bina rumah dan belajar dari kami ?

Peluang Nak Dapat Income Ratusan Ribu Setiap Tahun

Jadi kontraktor bina rumah margin keutungan  30%. Kalau bina sebuah rumah mampu milik 100k dalam masa kesiapan standard 3 bulan, margin keuntungan sudah 30k. Bayangkan kalau anda dapat bina 5 buah setahun?

Rumah Adalah
Keperluan Asas

Industri bina rumah tidak akan mati  sampai bila-bila walaupun pandemik COVID-19, malah akan berkembang setiap tahun sejajar dengan peningkatan populasi penduduk di dunia.  Industri ini bernilai 30 billion setahun tuan puan di Malaysia.

Bina Rumah Mampu Milik Jer Dulu.

Kami dedahkan proses dari mula untuk ambil kontrak bina rumah mampu milik je dulu . Paling cikai pun harga bina 100k untuk 3b+ 2 bilik air ( kos bina+untung 30% kontraktor). Rumah petak dan desain pun tak susah.

Platform Pembelajaran Pocket Rocket Ajar A-Z dan 24/7

Tak kira anda cikgu ke, pelajar universiti baru habis belajar ke atau lansung tiada asas ilmu pembinaan.. Kami sediakan video pendedahan yang anda boleh ulang dan ulang dan ulang untuk anda faham cara mula bisnes ini.

Dari Kontraktor Bina Rumah Jadi Pemaju Rumah

Begitulah selalunya tertib kontraktor bina rumah, bila sudah mahir. Peluang untuk menjadi pemaju perumahan tersangat cerah dengan pengalaman membina dan mengurus rumah pelanggan. Peluang anda nak jadi seperti Sime Darby, Mahsing, SP Setia dan banyak lagi pemaju lain bermula di sini.

Bukan Kontraktor
Cap Ayam

Dengan segala dokumen bisnes bina rumah yang di beri , tatacara  daftar syarikat dan daftar lesen CIDB tanpa guna orang tengah, anda akan jadi kontraktor bertauliah bukan kontraktor cap ayam.

Cara kira Projek dan Marketing

Jangan risau pocket rocket juga dedahkan mcamana nak buat kira-kira, sediakan template kira –kira dan mcmna cara nak cari job bina rumah untuk permulaan.

MEMPERKENALKAN

POCKET ROCKET CONSTRUCTION ONLINE

Pocket Rocket Construction Online adalah program pendedahan bagaimana menjadi kontraktor  bina rumah sampai berjaya yang  di ajarkan oleh Tuan Wan Azhan Fauzi Seorang Kontraktor Bina Rumah dan Pemaju Rumah di Klang Valley, Pantai Timur dan Langkawi. Sudah berpengalaman 5 tahun dalam dunia kontraktor bina rumah  dan pemajuan hartanah secara butik.  Program pendedahan tatacara bisnes kontraktor ini terdiri daripada  5 Jam Video Training Pelbagai Topik dan Sub Topik dan Dokumen-dokumen Wajib Dalam Dunia Pembinaan.

Anda akan belajar tentang bagaimana nak mula jadi kontraktor bina rumah, kenapa pentingnya jadi kontraktor bertauliah,  dokumen apa yang perlu  anda ada untuk set up bisnes ini , bagaimana nak cari pekerja binaan, berapa jumlah modal yang di perlukan, persiapan untuk menghadap pelanggan untuk bina rumah mereka  dan kira-kira sesebuah projek bina rumah.

Anda juga akan  diajar bagaimana cara untuk menggunakan Dokumen Wajib Untuk Bisnes Kontraktor  yang dibekalkan. Dan yang paling penting, usah risau andai  tidak tahu bagaimana untuk  berdepan dengan pelanggan buat kali pertama dan nak buat kira-kira,  mudah saja dan hanya perlu follow bulat-bulat apa yang di terangkan dalam  Video Training yang disertakan.

Pengiraan Bina Rumah Yang Kami Sediakan  ini sebenarnya dibuat dari rumusan harga kontraktor-kontraktor bina rumah yang aktif dalam industri ini serta rumusan Bill of Quantity untuk standard pembinaan sesebuah rumah banglo pada harga semasa di Malaysia.

Anda tak perlukan  apa-apa ilmu pertukangan yang spesifik untuk jadi kontratktor bina rumah  ini. Anda hanya perlu pandai membuat pengurusan tapak bina, pengurusan sub-kontraktor, pengurusan pembelian barangan hardware dan pengurusan syarikat untuk berjaya menjadi kontraktor bina rumah. KESEMUA perkara ini di ajar di dalam topic pocket rocket construction.

BERMINAT?

Apa akan anda pelajari ?

Chapter 01

  • Kenapa jadi kontraktor bina rumah?
  • Tak ape ke tak da basic bina rumah ?
  • Pengalaman En Wan dari Student Islamic Finance, UM menjadi Kontraktor Bina Rumah
  • Boleh ke Rambo/ bidang terjun je jadi kontaktor ni ?
  • Siapa yang paling ramai terlibat dalam industri ini?
  • Pengalaman Kerja dengan Bangla dari Kuli Menjadi Tokey
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 02

  • Apa yang perlu di rancang dalam 5 tahun bila mula bisnes bina rumah ?
  • Teori Planning, Organizing, Leading dan Controlling
  • Jenis syarikat apa yang sesuai untuk kontraktor bina rumah ini?
  • Betul ke kontraktor bina rumah mudah nak saman menyaman?
  • Cara nak buka akaun bank dan pemilihan nama syarikat
  • Berapa modal permulaan dan perlu ke buka ofis terus ?
  • Quiz untuk Ke Chapter Seterusnya

Chapter 03

  • Bagaimana nak mohon lessen CIDB ?
  • Cara daftar Kad Hijau Online Tanpa Guna Ejen
  • Cara mudah untuk olah bank statement untuk daftar CIDB
  • Kalau tak da lessen boleh jadi kontraktor bina rumah ke untuk permulaaan ?
  • Bagaimana nak dapatkan pekerja binaan secara sah dan ada permit ?
  • Cara ambil pekerja dengan risiko
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 04

  • Bagaimana pengiraan rumah mampu milik ?
  • Cara pengiraan menggunakan harga per kaki dan harga dalam template bill of quantity
  • Ada beza ke harga bina rumah untuk client tunai dan client yang menggunakan pinjaman?
  • Berapa sub kontraktor terlibat dalam pembinaan rumah ?
  • Perlu sub kerja atau bayar gaji harian untuk pekerja ?
  • Bagaimana membeli barangan binaan dengan hardware yang tidak  bagi berhutang ?
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 05

  • Asas –asas ilmu bina rumah dan penampilan seorang kontraktor bina rumah
  • Cara memasarkan servis bina rumah kepada pelanggan?
  • Cara online dan cara offline yang berkesan
  • Tutorial FB Ads untuk beginner dan contoh-contoh kontraktor bina rumah berjaya di social media
  • Cara daftar google bisnes untuk carian di Google

Chapter 06

  • Apa soalan yang biasa di tanya oleh pelanggan?
  • Macamana kalau pelanggan minta macam-macam desain rumah ?
  • Perlu ambil draftman atau beli desain siap?
  • Apa perlu di lihat semasa lawatan tapak ?
  • Dokumen sebutharga, perjanjian bina rumah dan dokumen invois pertama
  • Quiz untuk ke Chapter  Seterusnya

Chapter 07

  • Masuk tapak binaan, checklist apa kena buat
  • Cara mendapatkan air dan eletrik sementara
  • Keselamatan tapak bina dan rumah pekerja
  • Menjaga keharmonian tapak bina dengan jiran sekeliling
  • Apa hak tuan rumah semasa pembinaan di jalankan ?

Chapter 08

  • Cara sediakan laporan penyelia tapak
  • Pengawalan Kualiti
  • Item Tambahan ( V.O) jika Tuan Rumah Berubah Fikiran
  • Bagaimana tapak bina di sita oleh pihak Majlis Daerah ?
  • Cara elak kena pau dengan gangster setempat

Chapter 09

  • Masalah kebiasaaan kontraktor bina rumah
  • Pertikaian antara tuan rumah dan kontraktor
  • Proses serah kunci
  • Apa itu DLP / Defect Liablity Period?
  • Bayaran akhir tuan rumah
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 10

  • Bagaimana jika pelanggan buat pinjaman bank / kerajaan
  • Apa yang perlu di semak oleh kontraktor
  • Siapa kah yang terlibat dalam pengurusan plan rumah ?
  • Melantik Arkitek, Engineer, dan Lawyer
  • Membuat permohonan plan bangunan ke majlis daerah setempat
  • Progress bayaran oleh pihak bank / kerajaan
  • Penyerahan kunci
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Chapter 11 ( Bonus )

  • Video tapak pembinaan syarikat RPG
  • Pemasangan IBS yang cepat dan kurang tenaga kerja
  • Kira-kira rumah ibs dan rumah konvensional untuk keluasan rumah 1000kps

Jom tengok apa yang bakal anda dapat bila join ?

Pendedahan Habis Habisan Tentang Dunia Kontraktor Bina Rumah.

Semasa program ini di buat , jumlah kerugian lapuk syarikat saya ( 2015-2017) berjumlah RM 120,000 dek kerana masa saya bermula dulu tiada siapa yang memberi guideline dan kursus secara eklusif seperti ini. Namun anda tidak perlu rugi seperti saya dengan mempelajari dahulu selok belok bisnes kontraktor bina rumah ini. (Nilai Sebenar RM 120,000)

2. 5 Jam Video Training

Ini adalah bahagian core dalam program ini. Jika anda datang seminar saya sebelum ini, sukar untuk mengingat kembali point point penting semasa saya menyampaikan ceramah. Kini tidak lagi, anda boleh ulang dan ulang seberapa banyak untuk betul-betul memahami setiap topik yang saya terangkan dalam video training. ( Nilai Sebenar RM 2,000)

Ilmu Pengurusan Syarikat, Cara daftar Lesen CIDB, Cara Kira-Kira Bina Rumah.

Agak-agak anda berapa RM perlu di sediakan untuk hadiri kursus-kursus tersebut. Usahkan kursus kira-kira bina rumah, orang tengah buat Lesen CIDB pun akan caj anda 1000-1500 untuk daftar. Tapi dengan join program pocket rocket ini , anda jimat beribu-ribu. 10 dalam 1. (Nilai Sebenar RM 3000)

Lifetime Updates

Dari semasa ke semasa akan ada penambahan maklumat baru dalam video training sekiranya terdapat perubahan polisi tentang cara pendaftaran atau perkara-perkara lain.  Bila anda sudah membeli program pocket rocket ini, anda boleh mengakses website bila-bila masa sahaja, di mana jua asalkan ada internet.

LIMITED TIME ONLY !

SENARAI BONUS-BONUS ADALAH TERHAD DAN BAKAL DI TARIK BALIK PADA BILA-BILA MASA SAHAJA

BONUS #1 – TUTORIAL FB ADS UNTUK MEMASARKAN SERVIS BINA RUMAH

Jika anda pergi ke kursus FB Ads di luar sana, bermacam harga yang akan di kenakan untuk anda mempelajari teknik iklan di Facebook ini. Tapi dalam program kami ianya PERCUMA.
(Nilai Sebenar : RM 400 )

BONUS #2- Contoh dan Template Dokumen-dokumen wajib bisnes kontraktor Bina rumah

  • Sebutharga Bina Rumah
  • Sebutharga Renovasi
  • BQ Bina Rumah Rakyat
  • Perjanjian Bina Rumah yang di Draft oleh Peguam
  • Perjanjian Bina Rumah Standard CIDB
  • (Nilai Sebenar : RM 1500)

BONUS #3 – Pendedahan Eksklusif Tapak Binaan

  • Video tapak pembinaan RPG menggunakan panel IBS
  • Pendedahan eklusif cara konvensional dan IBS
  • (Nilai Sebenar : RM 2000)

Tuan Wan Azhan Fauzi

Founder, Poket Rocket Construction

Asssalam semua , saya Wan Azhan  Fauzi, seorang kontraktor bina rumah dan pemaju rumah kecilan sepenuh masa bermula selepas graduasi dalam bidang Kewangan Islam di UM sehingga sekarang ( 5 Tahun) .

Saya aktif di media sosial sejak  2 tahun lalu dengan berkongsi tips-tips berkaitan bina rumah, menjadi kontraktor bina rumah, menjadi pemaju rumah kecilan dan lain-lain. Dari situ, sudah 221 orang menghadiri kelas fizikal Pocket Rocket Construction dan ada sebahagiannya sudah berjaya menjadi kontraktor bina rumah dan pemaju rumah kecilan.

APA KATA MEREKA?

"Alhamdulillah, jarang dapat seminar yang kongsi luar dalam bidang pembinaan"
Muhammad
Kontraktor, Skudai

BIJAK MENGAMBIL PELUANG

Tuan-tuan, ANDA pun boleh jadi macam saya selepas habis program ini

Masih Ragu- Ragu? Ikuti Preview Kursus 10 minit
Khas Bersama, Tuan Wan Azhan

Pengasas Poket Roket Construction​

Recap Senarai Lengkap SEGALANYA Yang Bakal Anda Miliki Bila Anda Sertai Program Nak Jadi Kontraktor Bina Rumah ( Pocket Rocket Construction) ' Hari Ini !

Pocket Rocket Construction Online

Pendedahan Habis Habisan Tentang Dunia Kontraktor Bina Rumah ( Value Paling Mahal RM 120,000)

5 Jam Video Training ( Value RM 2,000)

Ilmu Pengurusan Syarikat, Cara daftar Lesen CIDB, Cara Kira-Kira Bina Rumah ( Value RM 3,000)

Lifetime Updates

TUTORIAL FB ADS UNTUK MEMASARKAN SERVIS BINA RUMAH ( Value RM 400)

Contoh dan Template Dokumen-dokumen wajib bisnes kontraktor Bina rumah ( Value RM 1500)

Pendedahan eklusif Video Tapak RPG cara bina rumah konvensional dan IBS ( Value RM 2,000)

Total Value: RM128,900

Harga Asal : RM 1800

Early-Bird Promo:

RM 150*Sold Out*

RM 180*Sold Out*

RM 250*Sold Out*

RM 300*Sold Out*

 

CURRENT OFFER:

RM 350

SAHAJA

*Harga akan dinaikkan lagi kelak..

Saya Ada Pertanyaan!

Sila berhubung dengan Wakil Negeri Bagi Mendapatkan Maklumat Lanjut

KEDAH/PERLIS

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

N.SEMBILAN

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

MELAKA

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

KELANTAN

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

K.LUMPUR

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

PERAK

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

SELANGOR

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

JOHOR

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

TERENGGANU

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

SARAWAK

MOHAMAD AKASHAH BIN LAZIM

+60194636092

Saya Sudah Bayar, Apa Langkah Seterusnya?

Setelah bayaran anda telah disahkan. Anda akan terima emel akses ke laman keahlian anda, anda boleh mulakan pembelajaran Program Pocket Rocket Construction berserta video training dan segalanya di sana

Sistem ini bukan seperti sistem lain yang memerlukan anda untuk membayar setiap bulan. Bayaran hanya sekali sahaja untuk akses seumur hidup.

Kesemua video training ini dapat ditonton di laman akses membership di akra.my yang akan diberi kepada anda setelah anda buat bayaran. Anda boleh menontonnya pada bila-bila masa dan tontotnnya berulang kali menggunakan komputer, laptop dan juga mobile phone anda.

Tidak, atas sebab untuk melindungi kandungan video ini agar ia kekal terpelihara. Video training hanya dapat ditonton melalui website akra.my  sahaja.

Boleh. Anda dibenarkan untuk berkongsi akses membership anda kepada staff untuk tonton video training dalam website.

Tiada tempoh masa. Anda boleh tonton video di mana-mana dan pada bila-bila masa yang anda suka.

Tiada tempoh masa. Anda boleh tonton video di mana-mana dan pada bila-bila masa yang anda suka.

DISCLAIMER: This site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, this site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.C

KE MANA SAYA SELEPAS PROGRAM INI???

POCKET ROCKET DEVELOPMENT

Gabungan 8 Sifu Hartanah Perumahan, Peguam Hartanah & Pemaju Lot Banglo

7 orang SIFU ( PEMAJU HARTANAH PERUMAHAN & PEMAJU LOT BANGLO) DAN juga seorang PEGUAM HARTANAH bergabung untuk dedahkan kepada ANDA sebuah ILMU MAHAL yang bernilai RATUSAN RIBU RINGGIT. Ilmu ini tidak di ajar di seminar hartanah biasa-biasa mahupun di institusi pengajian tinggi secara FORMAL.

© 2020 RPG Education & Training Centre
All rights reserved
No 2-3, Jln BPP 5/3, Pusat Bandar Putra Permai,
40000 Seri Kembangan, SELANGOR
support@akra.my